Open Air Cinema

Igår gick jag och Jaime på utomhusbio. Det kan man göra på några olika ställen under sommaren här i Sydney och varje kväll spelas en ny eller gammal film. Vi begav oss ner till botaniska trädgården för att se hollywood-versionen av The girl with the dragon tattoo och hade utsikt över både operahuset, harbour bridge och Sydneys alla skyskrapor. Inte så dumt med andra ord.

Då det var risk för regn satte vi oss längre bak under skydd av träden. Till en början regnade det mest fladdermusbajs (jo de bodde tydligen i trädet ovanför), men efter kanske en timma började det regna på riktigt. Det blev två minuters prassel prassel och sen satt vi alla där med våra halvgenomskinliga plastponchos som ett hav av spöken. En ganska rolig syn, måste jag erkänna.

Filmen var faktiskt riktigt bra. Rätt så lik den svenska versionen, men givetvis med större budget och således väldigt mycket bättre gjord. Var först lite skeptiskt mot Daniel Craig (vadå bond liksom?) men tyckte han gjorde ett förvånansvärt bra jobb. Tyckte även det var väldigt roligt när han försökte uttala Skellefteå. Var överlag ganska intressant att man kunde höra vem som var svensk och inte genom hur de uttalade alla namn och ortnamn. *nörd*

Men utomhusbio överlag får fem av fem toasts. Har ni chansen att gå så gör det!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar