Cykling och rauk-klättring på Fårö

Andra dagen på Gotland bjöd på riktigt fint väder så vi begav oss iväg på en lång dagsutflykt till Fårö. För att göra vadå? Cykla, givetvis!

Pappa stängde grinden när han skulle lasta cyklarna på bilen och Sigge hamnade till sin besvikelse på fel sida. Där stod han sedan nervöst och glodde på pappa tills grinden öppnades igen, och gnydde emellanåt lite så att vi inte skulle glömma bort honom. Tokhund.
Väl framme vid färjan upptäckte vi att vi inte var de enda som tänkt åka till Fårö den dagen. Kön med bilar var jättelång. Efter lite funderande och en god idé från pappa, parkerade vi bilen och hoppade på cyklarna istället. Helt plötsligt var det nästan ingen kö alls för oss.
Varning för får. Eller cyklande turister kanske?

Sigge satt nöjt i sin korg. Han var nog glad att få följa med, efter traumat med grinden. Tyvärr glömde vi hans vatten i bilen, så han fick vänta ända till lunch innan han fick dricka, stackarn. 

 Efter en stunds cyklande slog vid oss ner vid en massa raukar och åt lunch. Det var ganska blåsigt, men vi lyckades hitta en stor sten som gav oss lä. (bilden nedan är för övrigt en av mina favoritbilder från semestern)
 När vi fikat färdigt vår lunch fick jag spring i benen och ville klättra på raukarna.
 Pappa skulle givetvis inte vara sämre och klättrade han med.
 Sen klättrade vi tillsammans. Vi hittade en rauk som hade ett stort hål inuti. Lite som en gryta.
Jag hittade en kompis. 
 Sen cyklade vi vidare. Jag cyklade i förväg och hittade den här fina väderkvarnen.
Efter ytterligare en stunds cyklande skiljde vi på oss. Pappa cyklade för att hämta bilen och jag och mamma cyklade till ett café där vi åt vars en glass. Sen letade vi upp en strand och njöt en stund i solen innan pappa kom tillbaka med bilen. Då åkte vi tillbaka till glasscaféet och åt kvällsmat. Sen åkte vi hem. Det var en fin dag på Fårö.

1 kommentar:

  1. Du hittade en kompis...ha-ha-ha... du e rolig du!

    SvaraRadera