Vivid Sydney

Just såhär lagom till vinter pågår det en ljusfestival i Sydney. Nere vid vattnet och Circular Quay (ni vet, precis vid Operahuset) har de lyst upp det mesta som går och det är minst sagt häftigt. Vissa byggnader bjuder på spektakulära ljusshower och andra något mindre ljusinstallationer är utplacerade här och var. Jag skulle rekommendera att googla Vivid Sydney, men orkar ni inte det kan ni ju ta en titt på mina patetiska försök till bilder. Det är inte så lätt när det är mörkt ute kan jag säga.

Random ljusinstallation. 


Sydney Opera House


 Igen. 

 Customs house bjöd på en riktigt häftig show. Har filmat hela grejen och ska se om jag kan lägga upp videon, eller delar av den, här på bloggen.

 Här kunde man köa och måla ett hus genom att hoppa och dansa framför det. De hade en massa andra små smarta ljusinstallationer överallt. I ett träd, till exempel, hade de hängt en massa spotlights som reagerade på ljud, så om man skrek eller klappade så riktades alla spotlights mot en. Tror vi missade ungefär hälften av alla ljusinstallationerna, men det håller på till den trettonde juni så vi har tid att gå dit igen.

1 kommentar: