Dåliga nyheter

Ikväll fick vi dåliga nyheter. Våra favorit-flatmates Mike och Lyndsay har bestämt sig för att inte förlänga sina visum och stanna i Australien. Istället åker de hem i oktober när deras nuvarande visum går ut. Med lägenhetskontraktet som går ut i slutet på augusti innebär det att de kommer åka från Sydney redan då, för att resa lite innan de lämnar landet för gott. De kommer åka från Sydney bara några dagar efter att vi har kommit tillbaka från vår Europasemester. Jag åker hem till Sverige om nästan bara två veckor och innan det kanske jag måste säga hejdå till de två personerna jag tycker mest om i hela Sydney. Tanken gör ont.

Så nu lämnas vi med två val. Antingen tar vi över lägenhetskontraktet och meckar med hyror, bonds* och att hitta passande flatmates - eller så hittar vi någon annanstans att bo när vi kommer tillbaka. Och detta måste vi bestämma inom två veckor.

Kan jag inte bara få semester istället?

*När man skriver på ett hyreskontrakt betalar man något som kallas för bond till hyresvärden. Detta är en summa pengar som man, beroende på lägenhetens skick, får tillbaka helt eller delar av när man lämnar lägenheten. Om man t.ex. skadat tapeten, eller om där är andra skador på lägenheten kan hyresvärden dra av detta på ens bond. 

1 kommentar:

  1. Heter deposition på svenska och används flitigt även här -fast när man hyr i andra hand. Ofta blir man blåst på summan och får aldrig tillbaka den.. :)

    SvaraRadera